Helyi termelők
Untitled Document
|
|
Éber Kertészet |
A termelő körtét termeszt békéscsabai földterületén, melynek egy részét értékesíti, a maradékból körtelevet készít. Kitűnő csemegéjét a békéscsabai piacon lehet megvásárolni.
2014-12-05 |
Tovább >> |
|
|
|
|
|
Éber Tamás - Bőrműves |
Az alkotó az egyedülálló bőrkultúránk hagyományait napjaink használati tárgyaiba ülteti át. Az igényes kézműves termékek egyedi elképzelések alapján, hagyományos kézműves technikákkal készülnek. A mester a békéscsabai Kézműves Szakiskolában tanítja a népi bőrművességet és a szíjgyártást.
2014-12-08 |
Tovább >> |
|
|
|
|
|
Alberti György - Alberti csabai házi kolbász |
A kolbászkészítő mester a nagyszüleitől leste el a kolbászkészítés módját. Ezt az örökséget ápolja tovább, méghozzá egyedülálló módon, ugyanis saját maga állítja elő a paprikát. A kolbász saját nevelésű sertés húsától válik ínycsiklandóvá. A betöltött vékony, vastag, csemege és csípős kolbászok különlegesen, gyümölcsfafüst segítségével érlelődnek.
2014-12-05 |
Tovább >> |
|
|
|
|
|
Árgyelán Mihályné - Darált paprikakrém |
A termelő Farkashalom Édes Kincse és Máriafalva Aranya nevű, kápia paprikából készült, darált paprikakrémet készít. A „Gyulai Termék” védjeggyel rendelkező késztermék alkalmanként megkóstolható a gyulai piacon.
2014-12-05 |
Tovább >> |
|
|
|
|
|
Árpád Pálinka |
Az Árpád Pálinkák közül legfontosabb a szilva ízvilág. A készítők törekednek arra, hogy a legmagasabb minőségű szilvapálinkákat állítsák elő. A lepárlás során mind a modern oszlopos rendszerű, mind a hagyományos kisüsti technológiát alkalmazzák. Cél, hogy a desztilláció során visszanyerjék a gyümölcs illatát és aromáját.
2014-12-05 |
Tovább >> |
|
|
|
|
|
Békési Húsfeldolgozó Kft. |
A kolbászkészítő-üzem kiváló minőségű hazai sertéshúst használ a termékek elkészítéséhez, melyeket sóval és füstöléssel tartósít. Legnépszerűbb termék a kuláréba töltött vastagkolbász. A parasztsonka, a kolozsvári szalonna, a sült pörc és a sült császárszalonna ugyancsak sokaknak okozott már kellemes gasztronómiai perceket.
2014-12-05 |
Tovább >> |
|
|
|
|
|
Békési Pálinka Zrt. |
A klímának köszönhetően a békési táj jellegzetes gyümölcse a veresszilva, melyből csodálatos szilvapálinka készül, ami ízével és zamatával a magyar pálinkaválaszték egyik gyöngyszeme. Fahordós érlelésnek köszönhetően aranyló színe és kellemes vaníliás, lágy íze mindenkit elvarázsol. A békési szilvapálinka földrajzi eredetvédett termék.
2014-12-05 |
Tovább >> |
|
|
|
|
|
Bényei Gáborné - Termelő |
Az ökogazdaság kiváló minőségű birsalma, vegyes gyümölcs, szilva és dió termesztésével és értékesítésével foglalkozik.
2014-12-05 |
Tovább >> |
|
|
|
|
|
Bagdi László - Mazán-féle csabai házi kolbász |
A Mazán-féle kolbász hírnevét három évtizedes tapasztalat alapozza meg. A hagyományos recept alapján készült kolbásznak a fűszerek harmonikus íz- és színvilágot kölcsönöznek. A vékony, vastag, csemege, csípős és erős házi kolbászok egész évben megvásárolhatók.
2014-12-05 |
Tovább >> |
|
|
|
|
|
Bakó Imre - Biotermelő |
BIO kertészete Mezőberényben található, ahol csemegeszőlőt, őszibarackot és zöldségféléket termel.
2014-12-05 |
Tovább >> |
|
|
|
Untitled Document
|
A „Tematikus turisztikai programok szervezése a Körösök völgyében” c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttm ködési Program 2007- 2013 keretében valósult meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai
Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával. A program
célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben él ő embereket, közösségeket és gazdasági
szerepl őket az együttmű ködésbe bevont térség közös fejlesztésének el segítése érdekében, a
határmenti térség alapvető er ősségeire építve. |