| Helyi termelőkUntitled Document 
   |  |  
												| 
													
													  |  | 
														  
															| Éber Kertészet |  
															| A termelő körtét termeszt békéscsabai földterületén, melynek egy részét értékesíti, a maradékból körtelevet készít. Kitűnő csemegéjét a békéscsabai piacon lehet megvásárolni. 
 2014-12-05 |  
															| Tovább >> |  |  |  
												|  | 
 |  |  
												| 
													
													  |  | 
														  
															| Éber Tamás - Bőrműves |  
															| Az alkotó az egyedülálló bőrkultúránk hagyományait napjaink használati tárgyaiba ülteti át. Az igényes kézműves termékek egyedi elképzelések alapján, hagyományos kézműves technikákkal készülnek. A mester a békéscsabai Kézműves Szakiskolában tanítja a népi bőrművességet és a szíjgyártást. 
 2014-12-08 |  
															| Tovább >> |  |  |  
												|  | 
 |  |  
												| 
													
													  |  | 
														  
															| Alberti György - Alberti csabai házi kolbász |  
															| A kolbászkészítő mester a nagyszüleitől leste el a kolbászkészítés módját. Ezt az örökséget ápolja tovább, méghozzá egyedülálló módon, ugyanis saját maga állítja elő a paprikát. A kolbász saját nevelésű sertés húsától válik ínycsiklandóvá. A betöltött vékony, vastag, csemege és csípős kolbászok különlegesen, gyümölcsfafüst segítségével érlelődnek. 
 2014-12-05 |  
															| Tovább >> |  |  |  
												|  | 
 |  |  
												| 
													
													  |  | 
														  
															| Árgyelán Mihályné - Darált paprikakrém |  
															| A termelő Farkashalom Édes Kincse és Máriafalva Aranya nevű, kápia paprikából készült, darált paprikakrémet készít. A „Gyulai Termék” védjeggyel rendelkező késztermék alkalmanként megkóstolható a gyulai piacon. 
 2014-12-05 |  
															| Tovább >> |  |  |  
												|  | 
 |  |  
												| 
													
													  |  | 
														  
															| Árpád Pálinka |  
															| Az Árpád Pálinkák közül legfontosabb a szilva ízvilág. A készítők törekednek arra, hogy a legmagasabb minőségű szilvapálinkákat állítsák elő. A lepárlás során mind a modern oszlopos rendszerű, mind a hagyományos kisüsti technológiát alkalmazzák. Cél, hogy a desztilláció során visszanyerjék a gyümölcs illatát és aromáját. 
 2014-12-05 |  
															| Tovább >> |  |  |  
												|  | 
 |  |  
												| 
													
													  |  | 
														  
															| Békési Húsfeldolgozó Kft. |  
															| A kolbászkészítő-üzem kiváló minőségű hazai sertéshúst használ a termékek elkészítéséhez, melyeket sóval és füstöléssel tartósít. Legnépszerűbb termék a kuláréba töltött vastagkolbász. A parasztsonka, a kolozsvári szalonna, a sült pörc és a sült császárszalonna ugyancsak sokaknak okozott már kellemes gasztronómiai perceket. 
 2014-12-05 |  
															| Tovább >> |  |  |  
												|  | 
 |  |  
												| 
													
													  |  | 
														  
															| Békési Pálinka Zrt. |  
															| 
A klímának köszönhetően a békési táj jellegzetes gyümölcse a veresszilva, melyből csodálatos szilvapálinka készül, ami ízével és zamatával a magyar pálinkaválaszték egyik gyöngyszeme. Fahordós érlelésnek köszönhetően aranyló színe és kellemes vaníliás, lágy íze mindenkit elvarázsol. A békési szilvapálinka földrajzi eredetvédett termék. 
 2014-12-05 |  
															| Tovább >> |  |  |  
												|  | 
 |  |  
												| 
													
													  |  | 
														  
															| Bényei Gáborné - Termelő |  
															| Az ökogazdaság kiváló minőségű birsalma, vegyes gyümölcs, szilva és dió termesztésével és értékesítésével foglalkozik.  
 2014-12-05 |  
															| Tovább >> |  |  |  
												|  | 
 |  |  
												| 
													
													  |  | 
														  
															| Bagdi László -  Mazán-féle csabai házi kolbász |  
															| A Mazán-féle kolbász hírnevét három évtizedes tapasztalat alapozza meg. A hagyományos recept alapján készült kolbásznak a fűszerek harmonikus íz- és színvilágot kölcsönöznek. A vékony, vastag, csemege, csípős és erős házi kolbászok egész évben megvásárolhatók. 
 2014-12-05 |  
															| Tovább >> |  |  |  
												|  | 
 Untitled Document|  |  
												| 
													
													  |  | 
														  
															| Bakó Imre - Biotermelő |  
															| BIO kertészete Mezőberényben található, ahol csemegeszőlőt, őszibarackot és zöldségféléket termel. 
 2014-12-05 |  
															| Tovább >> |  |  |  
												|  | 
 
   | 
  
    | A „Tematikus turisztikai programok szervezése a Körösök völgyében” c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttm ködési Program 2007- 2013 keretében valósult meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai
Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával. A program
célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben él ő embereket, közösségeket és gazdasági
szerepl őket az együttmű ködésbe bevont térség közös fejlesztésének el segítése érdekében, a
határmenti térség alapvető er ősségeire építve. |